Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2008 12:16 - Далаверата си върви, но вече с цинични мащаби... и с "националистически" привкус
Автор: thetruth Категория: Политика   
Прочетен: 6618 Коментари: 5 Гласове:
0



Както вече сте разбрали, основния акцент на блога ми е Община Бургас.
Както вече сте разбрали в черноморския град се наблюдава интересно явление- опозицията в национален мащаб ("Атака", "Герб", "СДС" и няколко новоизлюпени бизнес партийки) е на власт, а малцинството е от редиците на тройната коалиция (5 съветника на БСП, 2- ма на ДПС и нито един на НДСВ).
Интересното в случая най- вече е, че в Община Бургас се "тестват" в реални властови позиции популистките закани на (предимно)  "Атака" и "Герб". В Бургас вече на приказки не вярват- бургазлии съдят за двете основни партии по конкретните им действия. Точно в Бургас под влиянието на пропагандата на "Скат" Воленовите последователи регистрираха най- големия си успех на избори от създаването си.
Какво може да се каже относно тях до момента?
"Герб" излъчи новия кмет на Бургас и е първа политическа сила в ОС. След 6 месеца управление като цяло може да се постави оценка "Добър"- личи си, че бойкоборисовчетата имат потенциал и идеи за развитието на общината и региона.
Но същото не може да се каже за втората политическа сила. "Атака" влезе ударно и мощно в Общинския съвет с клетви да "освободят Бургас от мафията" и да променят модела на управление. Както споменах и по- горе, подопечната телевизия на водача им Валери Симеонов чрез регионалния си канал "Скат+" "помогна" бургазлии да изпаднат в утопия по време на предизборната кампания и да повярват, че група спорни по образование и квалификация обществени фигури искат, могат и ще направят промяна в управлението. Но се оказа, че или не искат, или не могат или не знаят как да я направят...

Според долните редове си мисля, че най- вероятно дори нямат и капка желание...

Преди седмица се проведе седмата поред сесия на новия ОС. На нея окончателно се даде началото на безумните заменки и продажби на общински терени, които бяха върло критикувани и следени под лупа преди година, когато сегашните общински съветници на Валери бяха журналисти, келнери, земевладелци, ветеринарни лекари, свинари и безработни (подробности за квалификацията на сегашните общински съветници - четете в следващ пост).
Със замах и под диктовката на председателя на ОС Валери Симеонов само за около 10 минути бяха харизани около 10 доста спорни продажби и заменки на общинска собственост.
Но най- голямо внимание заслужава една от тях.
Под номер 28 в дневния ред на заседанието беше приета следната докладна записка:

Да се продаде на „ИНТЕРТРЕЙДИНГ” ООД – гр. Бургас, рег. По ф. д. № 1093/2004 г.
на БОС, под № 510, том 18, стр.200, със седалище и адрес на управление ул.”Чаталджа” № 8,
БУЛСТАТ 102878186, дан. № 1021438185, представлявано от Управителя Красимир Тодоров
Аврамов,  недвижим  имот –  частна  общинска  собственост,  представляващ 342/492  кв.м.
идеални  части  от УПИ II  в  кв. 8  по  плана  на  зона „А”, ж.  р. „ Меден  рудник”,  гр.  Бургас,
целият с площ от 492 кв.м., при граници: изток – УПИ III, запад – улица с о.т. 38, а и о.т. 38б,
север-улица от о.т. 38 и о.т. 40, юг – УПИ I, за сумата от 78 350 / седемдесет и осем хиляди
триста и петдесет / лева, без ДДС.


Или казано кратко: Общинския съвет продава имот в най- апетитната зона на "Меден Рудник" от 342 кв.м. за сумата от 78 350 лв /без ДДС/.

Или цената на продажбата е "цели" 229 лв/кв.м.!!!!!!!

* Справка: Средната пазарна цена на кв.м. в зона "А" варира от минимум 1600 лв!

Само за секунди ОС продаде апетитен общински имот на поне 8 пъти по- ниска цена от минималната средна за района!!!!

Кой гласува "За"? Всички 13 съветника от "Атака", подкрепение от голяма част от малките групи. Дори и коалиционния партньор "ГЕРБ" не подкрепи този идиотизъм.
Дори още по- лошо: веднага след гласуването общински съветник от герберите взе думата и изрази бурното си недоумение от явното погазване на интереса на общинския бюджет, която под диктовката на Валери Симеонов премина за секунди! Последва бурно негодуване от малцинството, отхвърлило сделката и предложение за прегласуване, но "стожера на законността" Симеонов каза "НЕ!" и със замах остави сделката в миналото.

Но темата не се изчерпа до тук. Вечерта след сесията по бургаската телевизия "Канал 0" Георги Георгиев от "ГЕРБ" изрази недоумението си как в Комисията по общинска собственост (с председател Стоян Иванов от "Атака") всички атакаджии са гласували твърдо против сделката, а 24 часа след това са си сменили коренно мнението и по време на сесията всички са я подкрепили.!!!
След това шокиращо изказване последва въпрос дали Деян Стойков (общ. съветник и областен координатор на "Атака" Бургас- гост в студиото) ще се ангажира с действия за ревизиране на решението. Отговорът просто беше потресаващ: "Аз не съм специалист- станалото- станало" !!!!

Че не е специалист е факт (подробности в следващ пост). Но по подобен олигофренски начин да се изгаври с хората, които вярваха на "националистите"... СРАМ!!!!

.........................

/още много епитети мога да напиша по темата, но не искам да прекалявам с вулгаризмите.... другите коментари от Вас/

ПС: След многобройните събития, разтърсили новия Общински съвет в град Бургас, занапред ще съсредоточа насоката на блога си предимно към нередностите, накадърността и откровенните безумия на местното управлени. Всичко ще бъде придружено с факти и данни. Ще се старая до огранича до минимум личните си оценки към спорни и откровенно нередни общински решения и да оставя мнението на Вас.
Както се казва в песента на един нежен певач "Всичко се връща..." .
Много пари се раздадоха по време на местните избори- време е да започнат да се "избиват" и връщат...




Гласувай:
0



1. анонимен - Факт! Гледах въпросното пред...
05.04.2008 13:41
Факт!
Гледах въпросното предаване- не го каза точно така, но смисъла беше същия. Тоя некадърен ветеринар Деян Стойков е*а майката на всички с простотията си!
Ivan /Burgas/
цитирай
2. анонимен - Добавка
05.04.2008 16:37
The Truth, пропуснал си няколко "тънки момента".
Интересния момент с обръщането на 180 градуса на "Атака":
При подобни сделки кмета просто предлага земя да се продаде на някой.
Без конкретни цифри и суми. Входира Докладна в ОС, която първо се гледа в комисиите. Конкретно при тази сделка- в комисията по бюджет и финанси и комисията по общ. собственост.
Тук вече се взимат цените на имотите от едни престари и неактуални ценови таблици, които са били актуални сигурно преди 5-6 години. Така че цените се завишават за да достигнат реални и актуални за пазара в момента суми.
Но и в двете комисии Атака и Герб казват единодушно, че тази сделка ще се откаже и за това не актуализират цената.

Но какво става след ден- два по време на сесия- Атака я подкрепя единодушно, а голяма част от ГЕРБ, БСП, СДС, Хората на Ваклин и Център 5 я отхвърлят.
Хващате ли вече как става далаверата- казваш, че няма да мине сделката, не актуализираш цената, а на другия ден "забравяш" това и продаваш парцели за жълти стотинки.
цитирай
3. thetruth - До Анонимен 2
05.04.2008 20:30
Има логика в това което пишеш.
И май всичко е било замислено по подобен начин...
цитирай
4. 100jan - Още един момент липсва:
06.04.2008 16:19
кои са „ИНТЕРТРЕЙДИНГ” ООД? Кой е Красимир Тодоров Аврамов и какво общо има той с кмета и "Атака"? Мисля, че тук е основното. Нали никой от вас не вярва, че един кмет ще разпродава общинска собственост на първия поискал я?
цитирай
5. thetruth - ...
06.04.2008 17:57
Дайте да не обвиняваме кмета за независещи от него решения.
Подобни сделки са в компетентността на ОС.
А коя е фирмата- никомунеизвестна.
Може би въпросния г-н Аврамов има взимане- даване с "националистите" щом г-н Симеонов толкова набързо и "безкомпромистно" му хариза хапчица, която ощетява с над 500 000 лв общинския бюджет....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thetruth
Категория: Политика
Прочетен: 2513428
Постинги: 85
Коментари: 1221
Гласове: 1401
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930