Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2007 02:08 - Нова трупа със стари актьори и забравен от миналото сценарий
Автор: thetruth Категория: Политика   
Прочетен: 1539 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.12.2007 02:10


Вече 18 години на българската политическа сцена се "любувахме"  на всякакви актьори . Като се започне от "новаторските" идеи на сините (пребоядисаните стари комунисти), старите червени с новите си сценични костюми, жълти юпита под режисурата на монархическия жезъл. Следващите "представления" най- вероятно ролите ще играят актьорите от трупата на охраната на въпросния ръководител с жезъла, съставена от бивши борци, щангисти и прочие господа (характеризиращи се в миналото със зловещото прозвище "мутри", а в съвремието - бизнесмени).
Преди две години, напълно извън сценария, искаше да нахлуе един ..... абе...  Волен - бивш актьор от елита на  Демократичната трупа, преминал през земеделците (които сигурно и мотика не са хващали през живота). Направи опит да се присламчи и към модерната на времето трупа на Мадридския режисьор, но зрителите не приеха безбройните му разнообразни роли.
И напук на всякаква логика, въпросния човек (който единствен отговаря напълно на определението "актьор") като с гумичка си изтри миналото, убежденията и (вероятно) морала си и се обърна на 180 градуса.
Явно убеден, че зрителите са с ниско интелектуално равнище, гореспоменатия актьор реши да събере една дружинка роднини и някой- друг пребоядисан кадър. Нарече я "а....Така". А така де .... ама трябваше да и да измисли (буквално) и някакви рекламни посляния, че да може  да привлече зрители. Еми лесно стана - взема всички свой публикации и книги, писани по времето на гастрола му в Демократичната трупа, обърна ги на 180 градуса и ето .... нов бардак със старите к***и. 
В ръководството на трупата белокосия кумир назначи най- близките си хора: жената ( Капка (мозък)), детето (доведеното), приятелката му, баджанаците, тъстовете, братовчедите .... абе цялата рода  до девето коляно. Че даже въпросната трупа си имаше и телевизия, по която се повтаряха всички постановки по често от словата на Хитлер по нацистко радио.
Обаче Вожда на трупата се изправил пред голяма дилема: единствено отговорника за пропагандата не беше роднина .... Кофти .... и имаше едно мислене ..........
Не можа да измисли нищо и реши да играе ва банк - направи си сватба и го сложи кум .... тъй де, не може всички луди да са роднини по кръв ...
Всичко вървеше по план. 
И като се започна едно национално турне ...... То не беше скачане, викане, крещене .... какъв беше сценария ли ... че кой му пука .... целта беше вдигане на шум (буквално). Зрителите имаха нужда от сеир ... 
Но още в началото си пролича, че актьорските умения на Вожда бяха доста скромни. Не можа да предложи нищо ново и интересно, така че се върна назад в историята на актьорското майсторство и започна да копира идола си, който преди 70 години пожъна успех в "братска" Германия. 
Началото беше добро - залите се пълнеха, старите зрители,  бивши фенове фенове на споменатите в началото трупи, се радваха и .... предимно се смееха. Но поне гледаха нещо ново ..... или по- точно нещо стара, но забравено ... все пак за театрите в Германия преди 70 години почти всички сме чели само по книгите.
Групата взе да жъне слава. И както става по капиталистическите сцени - много слава, много пари, много пороци.
По едно време един от актьорите на Вожда, известен в сценичните среди като Владо Царицата,  взе да си организира куклени моноспектакъли за деца. Събратята му се чудеха от къде тази любов към малките - та те не могат дори да гласуват ...
Скоро се разбра защо ...  
И последваха купища от изцепки ..... оказа се, че наистина всички от трупата са събирани от дъното на театралното общество.

Историята след това я знаете ..... гнусна, грозна, отвратителна ....



Тагове:   нова,   миналото,   сценарий,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thetruth
Категория: Политика
Прочетен: 2499917
Постинги: 85
Коментари: 1221
Гласове: 1401
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930