Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2017 22:50 - Тълкуване на скритите символи от Апокалипсиса (по Едгар Кейси) -ЧАСТ2
Автор: stoyan80 Категория: История   
Прочетен: 5886 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.11.2017 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

/...ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ ПЪРВА ЧАСТ:/

image

Глава 12-14: Жена, Змей, Два звяра и Агнец

Буквално значение: Йоан вижда жена, окичена с дванадесет звезди, която е в родилни мъки. До жената стои змей, който е готов да погълне детето, което тя предстои да роди. След раждането на бебето, то е занесено при Божия престол. След това настава война в небесата и дяволът и неговите ангели са свалени от небето на Земята. Йоан, също така, вижда звяр да се издига от морето, който бива боготворен от света. В следващата сцена Йоан вижда Агне на Земята и ангели, възвестяващи падането на Вавилон.

Тълкувание на Кейси: На Йоан е показана картина на душата на човечеството в нейното развитие от извечни времена. Жената символизира душата на човечеството, коронована с 12 звезди, 12-те основни образци на човешката личност, така както са описани в зодиака. Детето, което тя носи е съзнателният ум. Същевременно със зараждането на съзнателния ум, се появява и противодействащата сила на себето (егото), която довежда до повтарящи се периоди на бунт сред човечеството. Чрез божествена намеса, съзнателния ум бива защитен, докато подсъзнателният ум, от който той е произлязъл, е изтеглен под съзнателното ниво. Това е същата история като тази, символично представена с падането на Адам и Ева в Едемската градина. Бунтът на физическото предизвиква сблъсък в душата, но тя може да се запази от него, оставайки скрита от силите на себичната воля.

Звярът, който „излиза от морето“ представлява надигащите се егоистични, животински страсти, които са способни да властват над човечеството. Тези страсти произтичат от себичната воля на бездуховния интелект на човечеството, която то боготвори като символ на материално благополучие. Човешкият интелект, при който липсва духовна насоченост, прекъсва връзката си с всичко, което е божествено. Агнецът, който Йоан вижда са силите на свръхсъзнателния ум (духът) в света, влизащи в действие. „Вавилон“-човешката страст към земни богатства и успех в задоволяването на плътта, започва да бъде разрушавана, когато на хората са показани последствията от тяхното „блудство“ с висшите им качества.

Още символи от „Откровението“, разтълкувани от Кейси:

image

Глава 15-18: Седем ангела, Седем Чаши със Седем Язви и Блудница, яздеща Звяр

Буквално значение: На Йоан са показани седем ангела, всеки от които държи чаша, съдържаща язва, която те изливат върху Земята една след друга. След това Йоан вижда жена, възседнала змей със седем глави и десет рога. Жената носи на челото си името „тайна, Вавилон великий, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.“ На Йоан се казва, че седемте глави символизират седемте планини, върху които седи жената, а десетте рога са символ на десет царе. Те обявяват война на Агнеца, който излиза победител.

Тълкувание на Кейси: Йоан вижда вътре в душата на човечеството, колективното подсъзнание, че душите на хората са пречистени и изпитани на седем нива на съзнание, символизирани от седемте язви, изливани от седемте ангела. Когато всичките седем нива на съзнание са пречистени, тогава и само тогава човек може да контролира физическите, умствени и духовни сили в своето тяло.

Физическите болести произлизат от злоупотребата със силите и задоволяване страстите на плътта, войни срещу всеобщата истина. Това довежда до сблъсък в света, насочен срещу групи и правителства. Краят на седемте изпитания настъпва, когато човешките обществени институции и представи се сриват, оставяйки всеобщата истина да бъде осъзната.

Блудницата вавилонска символизира човешкото страстно влечение към богатства и към задоволяване на плътта. Звярът, на който тя язди са създадените от човека идеи, произтичащи от себеугодничеството. На Йоан е обяснено, че тези сили са взели превес над седемте духовни центъра в човешкото тяло, бидейки по този начин обсебвани и управлявани. Въпреки това, докато по-висшите сили на еволюиращото човечество надделяват над силите на егоизма, дори десетте основни пориви на тялото, символизирани от десетте рога, ще изпълнят своевременно божествения замисъл. Докато божествената природа в хората става по-малко осъзната, обществото бива разрушавано от собствената си ръка, чрез себеугодничество.

Символи от „Откровението“, разтълкувани от Кейси:

image

Глава 19-22: Ликуване в Рая, дяволът е хвърлен в бездната, Ново Небе и Нова Земя

Буквално значение: Йоан сега вижда голяма радост в Небесата и появяването на Христа. Ангел хвърля дявола в бездънна яма за хиляда години. След това Йоан вижда зараждането на Ново Небе и Нова Земя.

Тълкувание на Кейси: Това, което е било окончателното спасение на телесните, умствени и духовни сили, присъстващи в Йоан, сега се извършва в колективното човечество. Когато хората осъзнаят божествеността, заложена в самите тях, като направляващата сила в света и обърнат гръб на своя собстен егоистичен начин на живот изцяло за себе си, старата рамка изчезва и Христовият модел излиза наяве. На Йоан се казва, че сливането на еволюиралата личност с божественото свръхсъзнание, което се извършва в Йоан, трябва също да протече в човечеството като цяло.(Откр.19:7). Изпълненият модел на израстналото човечество, Христос (т.е. свръхсъзнателният ум), сега е представен като имащ власт (т.нар. „Второ Пришествие“). Сега първообразът на непрестанните бунтове на човечеството, своеволният (непокорният) интелект, символизиран от „дявола“, е затворен за определено време в колективния подсъзнателен ум. По време на този период, продължаващ хиляда години (хилядогодишното царуване на Христос), единствено на извисените души ще бъде позволено да се въплъщават на Земята.(Откр.20:4) В края на този промеждутък от време, останалата част от душите ще започнат да се раждат, носейки със себе си своите незадоволени стремежи и страсти. Това, разбира се, води след себе си предишните условия на неравновесие (войни и язви (беди)). Тези условия, изцяло създадени от човека, сега самите биват унищожени и всички умствени форми и образци, необразувани от божествена воля са прочистени. (Откр.20:14)

Новото Небе и Новата Земя, които Йоан вижда, са усъвършенстваното състояние на човешкото съзнание и възродено тяло. Човешкият ум сега, на този етап, е едно с божественото, по отношение на свободата на контрола и е освободен от външни ограничения. Човешкият съзнателен ум се обединява със свръхсъзнателния ум (духът).

Йоан заявява, че ако някой добави или отнеме от тази книга, то този човек ще изпита язвите, описани в нея. Книгата представлява тялото, което е носителят за човешкия опит на този свят. Чрез него, уроците на душата биват научавани. Не може да има преки пътеки или криволичения без бедствени последици за тялото...

/ПРОДЪЛЖАВА: .../

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyan80
Категория: История
Прочетен: 446200
Постинги: 197
Коментари: 69
Гласове: 234
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031